|
podeželje svet okoli nas
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lesnika Administrator foruma
Pridružen/-a: 19.02. 2013, 18:43 Prispevkov: 42 Kraj: maribor
|
Objavljeno: 29 Mar 2013 08:35 Naslov sporočila: Hrustljav file osliča |
|
|
Na velik plitek krožnik vsujemo koruzni zdrob. Ribje fileje oplaknemo pod tekočo vodo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačami. V fileje z ostrim nožem na vsaki strani naredimo 4 diagonalne zareze, da preprečimo, da bi se nam file med peko skrčil. Fileje z obeh strani rahlo posolimo, nato pa jih dobro povaljamo v koruznem zdrobu. Na kuhalnik pristavimo večjo ponev, ki jo najprej dobro segrejemo, nato pa v njej segrejemo še olje. Na segreto olje položimo pripravljene fileje in jih na vsaki strani pečemo približno 3-4 minute oziroma dokler meso lepo ne odstopi z vilic, ki jih zapičimo v file. Ko so fileji pečeni, jih preložimo na papirnato brisačo, da posrka odvečno maščobo. Fileje serviramo na krožnike in postrežemo skupaj z izbrano prilogo.
Dodatni nasveti
Poleg rib lahko postrežemo posebno omako iz majoneze, čilijeve omake in peteršilja. Štiri vejice peteršilja operemo, dobro otresemo in na drobno nasekljamo. V posebni skledici zmešamo približno 160 g majoneze , eno žlico čilijeve omake in nasekljan peteršilj.
Vir: http://okusno.je/recept/hrustljav-file-oslica |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|