|
podeželje svet okoli nas
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lesnika Administrator foruma
Pridružen/-a: 19.02. 2013, 18:43 Prispevkov: 42 Kraj: maribor
|
Objavljeno: 20 Feb 2013 08:25 Naslov sporočila: Ajdovi žganci |
|
|
Praktična kuharica
IV. izdaja
Pavla Zakonjšek
Založba "kmečka knjiga"
Ljubljana 1952
Potrebuješ 1/2L ajdove moke in mast. V 1 1/4 litra osoljenega kropa vsuj moko in kujaj 10-15 minut. Med kuhanjem napravi s kuhalnico v sredini luknjo, da se boljše prekuhajo. Če se ti zdi, da je preveč vode, je nekaj odlij. Žgance dobro zmešaj, zabeli z vrelo mastjo, pusti kraj štedilnika pokrite nekaj minut, nato jih zdrobi z vilicami in po vrhu še lahko z ocvirki zabeliš.
Ajdovi žganci so zelo dobro z mlekom, ali s kislim zeljem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|